Hoppa till innehåll

Kvalitet för alla – som på Friskis&Svettis

Publicerat i Om Karaktar.se

”Friskis&Svettis, är inte det typ statligt?” Hört på ett gym i Friskis Stockholm.

I fem år fram till 2016 var Lena Lindkvist redaktör och kommunikatör för Friskis&Svettis medlemmar.

– Nu vill jag jobba för medborgare inom stat, kommun och regioner. Jag vill fortsätta sprida och producera innehåll med kvalitet. Folk ska kunna lita på myndigheter. Att innehållet stämmer och är lätt att använda för alla. Det är kvalitet för mig.

Inläggen på Karaktar.se riktar sig därför främst till offentliga myndigheters kommunikatörer, som vill bredda sitt perspektiv på sitt yrke.

– Men inläggen kan också användas av den som är nyfiken på yrket. Vad innebär det att jobba som kommunikatör? Det är en bred bransch att täcka. Mina inlägg ger förhoppningsvis en översiktlig bild av ett mångfacetterat yrke.

(Och nej, Friskis&Svettis är inte statligt. Det är en folkrörelse med ideella eldsjälar som får en halv miljon medlemmar att vilja röra på sig.)

//

Foto: Mikael Gustavsen/Friskispressen. Här är Mikael Gustavsens portfolio. På Friskispressen hittar du mer om Friskis&Svettis.

Karaktar.se – för erfarna kommunikatörer och nyfikna nybörjare

Vad kan det innebära att arbeta brett som kommunikatör? Hur kommunicerar man i olika typer av kanaler – digitalt och för scenen irl?
Journalist och teaterpedagog Lena Ringqvist har sett kommunikatörsyrket utifrån många perspektiv.
På Karaktar.se ger hon en snabb översikt till ett mångfacetterat yrke.
Organisationsnummer Karaktar AB: 556911-7376.
Kontakt: info@karaktar.se.