Hoppa till innehåll

Guider = användbar information = content

Publicerat i Content som SEO-strategi

Vad gynnar SEO, sökmotoroptimering?

Google är mycket tydlig på den punkten. I Googles Riktlinjer för webbansvariga är den första grundläggande principen att man främst ska skapa material som är till för användaren, inte för sökmotorer.

Användbar information, det vill säga content, är det absolut viktigaste för att börja klättra uppåt i sökordsträfflistan, sökresultaten. Det är ett journalistiskt hantverk som ger SEO-resultat på lång sikt – ett hantverk varje kommunikatör och webbredaktör borde lära sig.

Exempel på content är: guider, så gör du-artiklar, tester, intervjuer med experter, källhänvisningar. Allt presenterat med riktiga meningar som är enkla att förstå. Som i min guide från 2015 där jag testade och jämförde olika köksmaskiner.

Men kom ihåg att Google inte hittar pdf:er eller bilder på artiklar – som fotot på guiden i det här inlägget. Googles sökrobotar hittar texter och bildtexter. Vill du lägga ut en guide ska du inte lägga ut den som en pdf eller som en bild. Lägg ut den som en webbartikel och skriv bildtexter till bilderna.

Här hittar du ett exempel på content: en guide på Karaktar.se, om hur du skriver en läsvänlig och sökmotoroptimerad bildtext.

Här hittar du ett annat exempel på content: Google Search Console, som kostnadsfritt guidar dig till att optimera hur din webbplats placerar sig i sökresultaten.

Karaktar.se – för erfarna kommunikatörer och nyfikna nybörjare

Vad kan det innebära att arbeta brett som kommunikatör? Hur kommunicerar man i olika typer av kanaler – digitalt och för scenen irl?
Journalist och teaterpedagog Lena Ringqvist har sett kommunikatörsyrket utifrån många perspektiv.
På Karaktar.se ger hon en snabb översikt till ett mångfacetterat yrke.
Organisationsnummer Karaktar AB: 556911-7376.
Kontakt: info@karaktar.se.